Sådan plejer du krop og sind

Vejen til et langt og lykkeligt liv kan virke lang. Det kan være svært at overskue hvilke tiltag der er relevante for at opnå et større velvære i både krop og sind. Det er sandt at velvære kommer indefra og når du gør noget godt for dig selv, opnår du denne velvære. Når du har det godt, er det også det du vil udstråle og du vil opnå en selvopfyldende profeti. Men hvordan plejer man bedst krop og sind og får det bedre med sig selv? Nedenfor kan du læse om to tilgange til at opnå netop dette. Tilgangene kan afprøves isoleret, men kan ligeledes supplere hinanden.

 

Dyrk motion og opnå velvære

At dyrke motion er en god måde at opnå velvære på. Når du dyrker motion, frigives endorfiner i din hjerne som er med til at give dig en lykkefølelse. Det er den ultimative velværes følelse, men den er jo ikke vedvarende. Derfor er det vigtigt at du motionerer jævnligt for at opretholde denne velværes følelse og opnå generel velvære med at pleje både krop og sind. Motion giver dig ikke alene en følelse af velvære i krop og sind, det er samtidig med til at holde dig sund og rask og dermed give dig en reel effekt. Når pulsen kommer op, styrkes blodomløbet og det er med til at forebygge bl.a. en lang række hjerte-kar-sygdomme, samt andre livsstilssygdomme. Motionsformer der især er godt til dette, er sport, hvor pulsen skydes i vejret. Dette er ofte konditionstræning som løb, cykling, svømning og andre højintensive sportsgrene.

Nogle andre sideeffekter ved motion er at føle man bliver stærkere, får mere energi samt forbrænder kalorier som kan være medvirkende til at man taber sig. Dette er ligeledes en måde at pleje krop og sind på.

 

Sådan plejer du kroppen

 

Motion er som beskrevet godt for både krop og sind, men det slider også på kroppen og kræver at du plejer den. Især fødderne er ofte udsat, og det kan give mening at besøge en fodterapeut. Du går meget på dine fødder i løbet af en dag, og er de generet er det næsten ikke til at holde ud eller se bort fra. Hvis du investerer i et besøg hos en statsautoriseret fodterapeut, kan du være sikker på et højt fagligt niveau. En statsautoriseret fodterapeut har en god uddannelse og sikrer dig en god behandling af dine forsømte fødder. De kan fx hjælpe til med at fjerne hård hud, at massere samt soignere fødderne. En fodterapeut er uddannet til at kunne spotte de gener du måtte have med dine fødder og kunne komme med løsningsforslag til hvordan der kan rettes op på det igen. De kan ligeledes komme med tips til hvordan du selv i det daglige kan pleje din fødder og opnå større velvære. Især efter sport kan der fremkomme slidte og generede fødder, måske pga. overbelastning, men det kan også skyldes hård hud, negle der skal plejes eller andet simpelt, som det er godt med hjælp til at afhjælpe fra en statsautoriseret fodterapeut.