Hvad vil det sige at vælge det rigtige piskeris? Er der virkelig så stor forskel på typerne, at det er relevant at tænke over, hvilket piskeris du køber? I dag findes der flere forskellige slags piskeris, og hvert piskeris har forskellige styrker. Der findes fx flade panderis, spiral piskeris, flade piskeris, ballon piskeris og Piskeris, hvor risene slet ikke mødes i de velkendte buer. Men hvilket er så bedst? Det er selvfølgelig en smagssag, men i denne artikel beskrives de forskellige typer af piske, så du har bedre mulighed for at vælge det rette.
Klassiske typer af piskeris
Det klassiske dråbeformede piskeris er at finde i de fleste køkkener. Dette er ikke uden grund. Hvis du fx vælger et Eva Trio piskeris af den klassiske type, får du et piskeris, der både er supergodt til at piske æggehvider og flødeskum. Samtidig er piskeriset fint til sovser, hvilket gør det til et godt universal piskeris, der ligger rigtig godt i hånden.
En nyere version af det klassiske er et piskeris med en kugle inden i dråben. Denne tilføjer ekstra luft i piskningen, hvilket gør denne type ekstra ideel til piskning af flødeskum og æggehvider. Det er derfor godt at have denne type piskeris liggende.
En anden type piskeris, der har været anvendt længe er spiral piskeris. Disse er flade i enden, hvilket gør dem mere ideelle til fx pandesovser i forhold til et klassisk piskeris. Du kan se mange forskellige piskeris på https://www.nicebuy.dk/shop/636-piskeris/.
Flade piskeris
I dag er der også udviklet særlige piskeris, der er flade. Her finder forskellige piskeris kaldet panderis, der udviklet i et ergonomisk design, der giver god mulighed for at røre i pandesovsen, og komme helt ud i krogene af panden.
Hvis du ikke helt kan beslutte om du er til runde eller flade piskeris, kan du vælge en kombination. Her findes der fx Joseph Joseph Twist 2-i-1 piskeris, der er kan roteres så, det skifter fra fladt til rundt piskeris.