Markedet for kryptovaluta er større, end man lige umiddelbart kunne forestille sig. Du kender helt sikkert til Bitcoins, men der findes faktisk flere andre typer af kryptovaluta som for eksempel Ethereum. Det lyder måske som en form for medicin, men det er faktisk en blockchain-valuta, som kan bruges til at sælge og købe varer for. Præcis ligesom du kender det med Bitcoins eller almindelige mønter for den sags skyld. Netop Ethereum blev som system udgivet i 2015 med 11,9 enheder kaldes ether, og der findes to typer af valutaen, Ethereum og Ethereum Classic.
Forskellen på Ethereum fra Bitcoins er for eksempel, at det er meget nemmere til at ”loade”, og at ether også giver mulighed for at lave transaktioner, som ikke skal godkendes eller noget først, som det gør sig gældende med Bitcoin. Og så er der bare meget mere af det. I 2021 siger man, at der vil være mere end 90 millioner ”mønter” af ether, hvor der kun findes omkring 21 millioner Bitcoins. Så ved at investere i Ethereum kommer du i den grad på forkant med markedet og kryptovaluta.
Det kan du bruge Ethereum til
Som med Bitcoins er der forsat et salg og køb af ether, sådan i det åbne marked, og derfor er det også primært dét, du skal købe valutaen for lige nu. Det betyder også, at du kan få fingre i en valuta, som forsat har potentiale til at stige ret meget i aktieværdi og kan dermed tjene penge på dit køb. Det har man i hvert fald på markedet spekuleret i, nu da Bitcoins igen er faldet på aktiekursen.
Selvfølgelig er der muligheder for rent faktisk at bruge Ethereum som reel valuta til at købe eller sælge ting med. Det foregår dog primært på ”the dark web”, fordi der ikke er ret mange danske virksomheder, der godtager nogen form for kryptovaluta. Der findes dog en enkelt dansk webshop, hvor det er en mulighed.
Hvordan får jeg så fat i det?
Fordi ethereum er computerbaseret, kræver det selvfølgelig at du har en computer af en eller anden slags. Det kan også sagtens være en smarthphone. Det hele kræver blot, at du har mulighed for at downloade en såkaldt ”wallet”, hvor dine ether kan ligge i. Præcis ligesom at du har en pung til dine almindelige mønter. Så bliver dine ether leveret deri, og afhængig af hvor mange du har købt, har du så en pung med en linje kode.
Når noget er så lyssky og computerbaseret, er det sikkert også supersvært at få fat i, og man skal handle med hemmelig mand i en cottoncoat. Det er ikke tilfældet. Selvfølgelig kan du godt, hvis du søger det hemmelige, lave en suspekt handel, men faktisk findes der flere muligheder, som er helt ude i det åbne, og hvor du også har mulighed for at handle med folk på dansk. Det betyder for eksempel, at du også kan betale med dit dankort.
Det kræver blot, at du lige tænker dig om, når du googler, hvor du kan købe Ethereum. Klik ind på de forskellige hjemmesider og læs lidt om, hvad sælgeren er for én, om siden er verificeret og så videre. Alternativt kan du også forhøre dig i din bank, om de har mulighed for at sælge dig kryptovaluta sådan helt overordnet, eller om de måske kan henvise dig til et sted, hvor der er mulighed for det. På den måde har du også en vis form for sikkerhed, når nu du har din bank i ryggen.