Cupping – En kinesisk metode

Cupping er en metode der stammer fra Kina. Det er en behandling der hjælper med at sætte gang i kroppens blodcirkulation. Har du nogensinde set folk gå rundt med store røde sugemærker på kroppen? Mærkerne kommer fra metoden cupping, hvor man sætter cupper på huden, så det giver en vakuumeffekt, der øger blodtilførslen til huden. Denne metoder er i dag ikke blot brugt i Kina, men har fundet sin vej til omverdenen, og er ofte brugt til at lette smerter for folk i sportsverdenen.

Hvilket ophav har cupping?

Cupping er en behandling der er brugt inden for traditionel kinesisk medicin i Kina. Denne metoder har været udbredt i Kina i tusinder af år. Før man brugte cupper til at udføre behandlingen, brugte man bambusrør og horn fra dyr. Man kan se at folk i både Afrika, Asien og Europa, har gjort brug af denne metode gennem tiden. Det var nærmest en familietradition for mange, i forskellige dele af verdenen. Denne metode bliver også flittigt brugt i dag, og er anerkendt af mange. Dog er denne behandling stadig mest udbredt i Asien.

Hvilke resultater kan cupping give?

Cupping bliver brugt til at give kroppen en udrensning. Metoden udføres ved at tage en plastik eller glas cup, og ved hjælp af varme, lave et tryk nede i cuppen, som så derefter bliver placeret et sted på kroppen. Metoden bliver i Kina anset for at kunne lindre smerter, afhjælpe muskelømhed og spændinger, fjerne hævelser, fjerne betændelser, og fjerne gift fra kroppen, samt balancere kroppens yin og yang. Det siges også at behandlingen kan afhjælpe appelsinhud, efter flere behandlinger. Cupping hjælper også med at fjerne affaldsstofferne der ligger i bindevævet bort fra kroppen, og kan derfor give fornyet energi. I Kina mener man, at afhængig af farven på huden efter behandlingen, peger det på hvordan kroppens tilstand er. Er man efterladt med blå og lilla hævede runde sugemærker, er det derfor et tegn på meget dårligdom i kroppen. Forsvinder mærkerne i stedet hurtigt eller syner kun en smule røde, er kroppen i en sund tilstand.

Prøv cupping I Danmark

Cupping er også en behandling man kan få i Danmark. Ønsker man at prøve en cupping-behandling, kan man booke en tid hosThorbell. De kommer mobilt ud til dig, og udføre behandlingen i dit hjem. Ønsker du flere behandlinger, kan du få massage, akupunktur og cupping, som en stor behandling. En cupping behandling kan tage op til 30 minutter. Først masseres de berørte områder og derefter smøres de ind i olie. Herefter sættes cupperne fast på huden. En cup sidder normalt på huden i cirka 15 minutter, inden den bliver fjernet igen. Der findes også flere forskellige teknikker inden for cupping i dag, blandt andet sliding cupping, dry cupping, og wet cupping. Disse behandlinger er alle utroligt effektive. Efter behandling kan du føle dig dejlig afslappet og langsomt også mærke effekten af behandlingen. Hvis man ønsker bedre og mere langvarende resultater, kan man gentage behandlingen inden for nogle måneder.