Oplev naturen herhjemme

Der er mange store oplevelser ude i den store verden. Der er også mange ting, man kan opleve herhjemme i vores lille land. Du behøver slet ikke at rejse langt væk for at opleve noget. Selvom Danmark er et lille land, kan du stadig finde nogle specielle oplevelser. Du kan også finde noget, du ikke har oplevet før, og noget, du ikke havde forventet. Vores lille land byder på mange muligheder for specielle oplevelser. Det behøver slet ikke at være kedeligt at blive hjemme. Du kan blandt andet opleve smuk Sort Sol i Sønderjylland.

Sort Sol

Du kan tage en overnatning i Sønderjylland og opleve det helt specielle naturfænomen, der kaldes Sort Sol. Det har ikke så meget med Solen at gøre. Det er fugle. Nærmere betegnet stære. I visse områder med bestemte forhold kan der samle sig et helt utroligt højt antal stære. De gemmer sig i flokken. Kommer der et rovdyr, flyver de alle sammen op i sikkerhed. Når så mange fugle flyver rundt sammen, bliver himmelen helt mørk af dem. Det er ud, som om de dækker Solen og gør det hele sort. At se stærene lette og flyve rundt på deres specielle dansende måde er en helt unik oplevelse. Og det er en oplevelse, du ikke skal rejse ret langt for at få.

Skov og strand

Du skal heller ikke bevæge dig ret langt i nogen retning her i landet for at finde både skov og strand. Vi har en lang kystlinje med masser af fine strande, og vi har flere store skove. En tur i skov eller på strand er også noget specielt. Du tænker måske ikke på det som noget særligt. Det er, fordi det er over det hele her i landet. Men det kan være en utroligt spændende oplevelse at tage i skoven og virkelig opleve den. Det kan bestemt godt måle sig med Sort Sol.

Kulturoplevelser

Sort Sol er et smukt syn. Det er nærmest kunstnerisk, men det er naturskabt. Menneskeskabt kunst har vi også meget af. Der er flere museer rundt omkring, du kan besøge. Er du ikke så meget til det udendørs, så kan en tur på museum være mere interessant. Vær åben, og prøv noget nyt. Lad dine sanser opleve og dine øjne forbløffes. Der er lavet og bliver stadig lavet utroligt meget smuk kunst i hele verden. Her kan Danmark også være med. Ikke bare med den naturskabte kunst i Sort Sol, men også med den menneskeskabte kunst.