Tips til rejsen

Er du ved at planlægge din første rejse på egen hånd, eller er du bare på udkig efter et par gode råd til din næste tur, så kig med her. I dag får du her et par tips og tricks til rejsen, så den bliver så smertefri og glidende som overhovedet muligt.

Få styr på din transport på forhånd

Hvis du har planer om at leje en bil eller motorcykel, der hvor du skal hen, så sørg for at have styr på dette først. Find eventuelt en udbyder, som tilbyder at du kan samle bilen eller motorcyklen op ude i lufthavnen, så du er fri for at skulle finde taxa eller lignende. Det kan tit være grund til forsinkelser og stress, hvis du ikke allerede har styr på dette på forhånd. Du kan læse mere om billeje i udlandet her.

Veksl penge på forhånd

Det er som regel en god idé at få vekslet en håndfuld penge inden du rejser afsted. Det slipper dig for en stor hovedpine, hvis du står og har brug for de lokale valuta i fx lufthavnen, eller et andet sted, hvor du ikke lige har mulighed for at veksle eller benytte dig af dit kort.

Få bestilt dine flypladser på forhånd

Dette er specielt nyttigt på rejser, hvor flyveturen er på den længere side. De fleste flyselskaber tilbyder dig, at du kan gå ind og booke hvilket sæde du ønsker at sidde på. De fleste vil helst sidde ved vinduet eller midtergangen, og de færreste ønsker at sidde i midten. Der er selvfølgelig fordele og ulemper ved alle pladser. Der er også en lille uskreven regel, som er meget god at have med i baghovedet, når du sidder på flyet. Vinduespladsen får vinduet, og væggen til at læne sig op ad. Pladsen ved midtergangen får fordelen af mere benplads og let tilgang til minibaren og toilettet. Midtersædet får begge armlæn, da det er nogenlunde det eneste gode ved den plads.

Marker din bagage så den let kan genkendes

Der er flere og flere af de samme kufferter derude nu, og med den endeløse strøm af kufferter der kommer ud på båndet, så er det en god idé at have en nem genkendelig kuffert.

En af de mest irriterende tidspunkter på ens rejse, er når man endelig er kommet frem, men skal stå og vente på sin kuffert. Hvad endnu mere irriterende er, når der kommer 100 andre kufferter ud, som ligner ens egen. Det problem kommer du helt udenom, hvis du får sat et meget nemt genkendeligt mærke på din kuffert. Det kunne eventuelt være et flag eller noget malet på. Det er jo selvfølgelig helt op til dig selv. Du kan også kigge efter det på internettet, der er rigtig mange gode forslag til hvordan du kan gøre din egen kuffert helt unik.

Sidst, men ikke mindst – så er det allervigtigste råd du kan få, at huske og slappe af. Der er et hav af ting, som ender med at gå galt på din rejse, men så længe du tager det med et smil, så skal du nok få en herlig rejse.