Vælg den helt rigtige markise til din terrasse eller altan

Når det danske vejr endelig begynder at vise sig fra sin skønneste side i sommertiden, så rykker danskerne med stor tilfredshed ud i det gode vejr. Det kan dog hurtigt skifte og blive enten for hedt, eller vejret kan byde på regndråber. Derfor kan markiser være en smart beskyttelse til din terrasse eller altan, så du kan nyde udendørslivet i endnu højere grad.

Hvad er en markise?

Markiser er en beskyttende dug, der enten med håndkraft eller motor kan slås ud over din terrasse eller altan. Her vil den give dig både beskyttelse mod solens stråler, når den står højt på himlen og banker ned, men også når det danske vejr byder på en let regnbyge. Når duggen falder, kan markiser også være en skøn løsning, der holder både bord og gæster tørre, hvis I deler et aftensmåltid ved terrassebordet.

Du kan derfor sidde trygt i skygge eller læ, når du har en markise installeret i dit udendørsområde.

Vælg den rigtige markise

Du kan få markiser i mange forskellige størrelser og typer. Når den først er installeret, er det forventeligt, at den skal sidde på bygningen over flere år – måske endda i årtier. Derfor er det en god ide, at du sørger for at vælge den helt rigtige markise, der lever op til dine behov mange år ud i fremtiden. Den vil nemlig efterlade huller i murværket, når den igen skal pilles ned eller erstattes med en ny udgave.

Det smarte ved markiser er, at de er en integreret del af huset, Du skal derfor ikke flytte rundt på eksempelvis en parasolfod eller kæmpe om at finde et hjørne med skygge under parasollen.

Hånddrevet eller med motor?

Du kan få 3 forskellige typer af markiser, der er inddelt efter, hvordan de rulles sammen, når de ikke er i brug. Du kan se et stort udvalg af de forskellige typer markiser lige her.

Standardudgave

Denne type af markiser skal rulles ud og sammen med håndkraft. Det gøres med en drejestang, der skal betjenes af en person. Når markisen er rullet sammen, vil den ikke være beskyttet i en form for holder, men derimod være i den fri luft.

Halvlukket udgave

Med den halvlukkede udgave får du en motoriseret åbne- og lukkefunktion. Du skal derfor blot trykke på en knap, før der er dejlig skygge eller læ på altanen.

Den halvlukkede markise kører ind i en kassette, der beskytter den halvt, og deraf navnet. Den er derfor bedre beskyttet mod vind og vejr end standardudgaven.

Hellukket udgave

Skal du være helt sikker på, at markisen kan klare at være rullet sammen udendørs selv i stormvejr, så skal du vælge en hellukket. Denne udgave kører automatisk ind i en lukket kassette, så den er bedst beskyttet.

Derfor skal du overveje markiser

  • Du får ekstra skygge for solens stråler
  • Den beskytter mod, at varmen bliver for intens indendørs
  • Den giver ly for små regnbyger
  • Den er næsten usynlig, når først den er rullet ind

Der er derfor mange fordele, hvis du gerne vil forlænge din tid på dine udendørsarealer, når vejret bliver skønt og sommerligt.