3 vigtige ting at have styr på inden du flytter hjemmefra

At flytte hjemmefra er nok en af højdepunkterne i ungdommen. Der er ikke længere nogen mor og far til at råbe ad dig når du ikke vasker op, du kan have venner på besøg uden at skulle spørge om lov. Det er friheden rigtig mange unge mennesker ser frem til, når de begynder at tænke på at flytte hjemmefra. Derfor overser mange også det mere mundene, der hører indenunder at forberede sig på at flytte hjemmefra. Det bliver pludselig en god ide at bruge sider som http://mikroovnen.dk/bedste-mikroboelgeovn-paa-markedet/, så du kan få dig et overblik over ting som mikrobølgeovne, som du ellers aldrig havde tænkt over du skulle have købt til din nye lejlighed.

 

Ikke kun slik og sprut

 

Barnedrømmen er at flytte hjemmefra, så man kan leve af sukker og sodavand. Det kan lyde fristende, men hvis man tænker langsigtet kan man nok godt se at man kommer til ret hurtigt at blive træt af øl og lakridspiber. Den gryderet man ellers plejede at synes, var så kedelig, virker nu næsten som et kongeligt måltid i forhold til tom sukker og alkoholprocenter. Husk derfor at fyld køleskabet op med noget sundt. Du behøves skam ikke at smide lakridspiberne ud eller glemme øllerne, det er bare vigtigt at du også får noget ordentligt mad ind ved siden af. Eventuelt øv dig på nogle forskellige nemme retter, mens du går og spare op til drømmelejligheden. Mennesker kan trods alt ikke leve uden mad, så det er ret smart i hvert fald at have nogle ideer indenunder bæltet, inden man kaster sig helt ud i det selvstændige voksenliv.

 

Køre-eller ungdomskort

 

En anden luksus som man ofte glemmer at sætte pris på mens man bor hjemme, er den gratis chauffør. Når du flytter hjemmefra, kan du ikke længere få din mor eller far, til at køre dig hjem til kæresten, til fodbold el. lign. Det kan derfor være en rigtig god ide at tage kørekort så snart du har alderen, pengene og tiden til det. Problematikken der opstår herefter er, at du også skal skaffe dig egen bil, og sådan en er både dyr at købe og dyr blot at have stående. Især hvis din eneste indkomst er SU og et lille deltidsjob, kan det være svært at skrabe penge sammen til både at flytte hjemmefra og til egen bil. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på at ligge penge til siden til et ungdomskort eller evt. et rejsekort. Det offentlige transportsystem kommer til både at være din bedste ven og din værste fjende, når du flytter hjemmefra. På den ene side har du nu et utal af chauffører der imod minimal betaling er villig til at køre dig fra A til B. På den anden side står disse chauffører ikke til rådighed 24/7. De køre på bestemte tidspunkter og køre kun specifikke ruter. Så den luksuriøse gratis privatkørsel, skal man under alle omstændigheder vende sig af med når man flyver fra reden.