Gode råd til at komme dit misbrug til livs

Misbrug kommer i mange former, facetter og typer. Selvom mange af os har et billede af den typiske misbruger som den lurvede hjemløse på gaden, så har misbruget langt, langt flere ansigter end bare dette. Et misbrug kan nemlig ske for alle.

Det er heller ikke til at sige præcist, hvorfor misbruger opstår. For nogen er det et resultat af traumer i livet som de forsøger at dulme. Andre er kommet i dårligt selskab og er blevet hvirvlet ind i en verden af alkohol eller stoffer. Og andre igen er bare disponerede til afhængighed og kan næsten ikke tåle nogen former for rusmidler.

Har du et misbrug?

At misbrug kan vise sig så forskelligt, betyder også, at det nogle gange kan være svært at diagnosticere. Mens nogen helt tydeligt kæmper med for meget alkohol eller for mange stoffer, så fungerer andre næsten upåklageligt i hverdagen, selvom de misbruger.

Her er det kun de allernærmeste, som måske lægger mærke til, at der er noget galt. Og fordi man kan passe sit arbejde og sine sociale pligter, så synes man måske ikke selv, at der er så grelt. Men har skal man lytte til sine venner, sin familie – og til sin krop.

Misbrug kan overvindes

Grunden til at mange af os kan have svært ved at acceptere det faktum, at vi er misbrugere, er blandt andet, at det kan virke helt uoverskueligt at skulle komme ud af dette misbrug igen.

Men misbrug kan overvindes, og det må man aldrig glemme. Det er aldrig nemt, men det er muligt – tusindvis af mennesker har nemlig gjort det, og lever i dag gode liv. Det handler først og fremmest om at finde de rigtige metoder til at blive afvænnet og herefter forblive ædru eller ren for stoffer.

Søg professionel hjælp

Det første skridt er naturligt nok, at man skal indrømme sit problem – ikke kun over for sig selv, men også over for professionelle. Det første skridt er nemlig at opsøge ens læge. Lægen vil vide, hvad man herfra kan gøre – for eksempel at få tid hos en specialist eller en psykolog.

Det er ikke sikkert, at en psykolog er svaret på alle ens problemer. Men det er helt sikkert et godt sted at starte. En lægefaglig person vil desuden også kunne administrere medicin, som kan hjælpe med at dulme de værste abstinenser.

Gå med i en gruppe

Dette er en god mulighed. Det er også en, som rigtig mange mennesker vælger at benytte sig af, når de skal tage kampen op mod deres misbrug. Der findes mange forskellige grupper derude, og det handler om at finde den, der virker bedst for netop en og ens behov.

Det gode ved grupper er, at man er ansvarlig over for andre end sig selv. Her skal man kunne møde op og se de andre i øjnene gang på gang. Man kommer også til at tale med ligesindede, som forstår ens problemer og har en føling med, hvad man går igennem.

Tag på behandlingscenter

Den sidste mulighed, der bliver præsenteret her, er et behandlingscenter. Det er en meget effektiv men også meget omfattende metode. Her handler hele livet i en periode om behandlingen, men mange oplever også voldsomme forbedringer.

Der findes blandt andet et meget anerkendt og godt behandlingscenter på Nordsjælland. Med et ophold på et behandlingscenter på Nordsjælland får man hjælp til det hele; afvænning, terapi, bedre vaner, en mere struktureret og sammenhængende hverdag. Man kan læse mere om netop behandlingscenter Nordsjælland på internettet. På den baggrund kan man beslutte, om denne løsning er den rigtige for en.