Har du brug for et lån, er der mere end én mulighed

De fleste af os tager et eller flere lån i løbet af vores levetid. Hvad end det er til huset, bilen eller måske sommerferien. Overvejer man dette, er det en god ide at finde de behov, man står med. For det er både muligt at låne i banken samt tage et kviklån. Har man på forhånd sat sig lidt ind i tingene, er det nemmere at tage en beslutning.

Spar hvor du kan

De fleste mennesker sparer gerne nogle penge, får de muligheden. Vil man gøre dette, er det med at være lidt kreativ. Eller blot være opmærksom på, hvornår man kan spare. Heldigvis er der utallige guides til smarte måder at beholde sine hårdt opsparede penge på. Én guide foreslår eksempelvis, hvilke lande man tanker bilen i, vil man spare penge på sin bilferie. Der er nemlig stor prisforskel i forskellige europæiske lande. Tager man på bilferie, er det ikke helt billigt i brændstof. Er der muligheder for besparelser, er det bare med at udnytte dem. Nogle gange skal man nemlig køre langt for at nå sin destination.

Her finder du pristjek på brændstof med Moneybanker.

Lån med og uden sikkerhed

Når man tænker på lån, tænker man ofte også på banken. Men der er faktisk flere og flere der tager kviklån. Disse er nemlig en hel del nemmere end banken, når det skal gå hurtigt. Med kviklån kan man låne mellem et par hundrede kroner op til omkring 150.000. Dette afhænger dog af, hvilket firma man låner fra. Samtidig kan der også være stor forskel på, hvor længe man afbetaler gælden. Dette kan være et par dage op til flere år.

Når man tager et kviklån, vil der stort set altid være højere renter end i banken. Dette skyldes, at man ikke sætter nogen former for sikkerhed til rådighed for udlånerne. Dette gør man derimod når man låner i en bank. Måske låner man til en bil, som man så stiller til rådighed til banken. Kan man ikke betale, må man sælge bilen, så banken kan få pengene igen.

Der er både fordele og ulemper ved bank- og kviklån. Ved lån i banken, er renten lavere. Dette skyldes, at man typisk sætter det man låner penge til, som sikkerhed til banken. Dette kunne eksempelvis også være et hus eller en båd. Så det er med at finde de behov, man har. Har man ikke brug for pengene med det samme, kan det være, at man skal kontakte sin bank. Dette giver også mening, vil man låne et højt beløb. Der er trods alt renter på. Står man og skal bruge 10.000 kroner, kan det være at man hellere vil tage et kviklån. Får man løn om en uge eller to, kan man også hurtigt betale sin gæld af. En god ting ved kviklånet, er nemlig at det går så hurtigt. Man finder blot sin NemID frem og indtaster nogle oplysninger. Så er det stort set klaret.