Problemer i parforholdet? Parterapi er løsningen

Når man har problemer i et forhold, som kan virke svære at løse, kan parterapi være en god løsning. Der er ingen skam i at tage til parterapi, selvom mange mener, man brude kunne løse problemerne selv. Her kan du lære, hvad parterapi er, og hvordan det foregår.

Hvad er parterapi?

Parterapi er meget ligesom terapi alene. Det kan selvfølgelig være besværligt, når man skal sidde og snakke om sine følelser, mens ens partner sidder lige ved siden af, især når man har dårlig kommunikation. Men det er her terapeuten hjælper jer begge. Han eller hun sørger altid for, at i ikke får lov til at afbryde hinanden, og at du og din partner har lov til at sige, hvad de vil, dog i en nogle lunde fornuftig tone.

I vil skulle prøve at forklare, hvad problemet i jeres forhold er. Måske har dig og din partner to forskellige meninger om, hvad eller hvem, der er problemet, og det er her terapeuten vil hjælpe jer. Han eller hun vil gå igennem nogle forskellige øvelser, og i vil skulle forklare, hvad i mener der er galt, og hvorfor. I vil begge skulle lytte til hinanden, og prøve at forstå, hvad de føler og tænker.

Hvordan foregår parterapi?

For det meste vil det foregå sådan, at i begge sidder overfor jeres terapeut. I starter ud med at forklare, hvad der er galt, altså hvilke problemer i døjer med i jeres forhold. Så vil i nok blive stillet en masse spørgsmål, og i vil højst sandsynligt også komme til at skulle stille hinanden spørgsmål.

Så vil i snakke med jeres terapeut om, hvad i skal gøre for at forbedre disse problemer. I skal ofte selv komme med ideer, for det er altid bedst, hvis i selv har en brik med i spillet. Så kan i prøve at gøre de her ting, når terapien er slut, og så kan i evaluere næste gang, hvordan det er gået. I kan læse mere om parterapi på bevidsthed.org/ydelser/parterapi/hvordan-foregaar-parterapi.

Nogle gange har man brug for terapi flere gange, og andre gange er det måske bare en enkelt gang. Det kan komme meget an på, hvor længe problemet har stået på, og hvor stort det er. Nogle gange er alt der skal til at få snakket tingene igennem, og det får man virkelig gjort til terapi. Så derfor kan det godt være, at nogle kun har brug for en enkelt gang.