Fordelene og ulemperne ved at vælge en brugt bil

Når rigtig mange jyder fra Ikast og Herning området er på udkig efter en bil, så falder valget ofte på en brugt vogn frem for de nye biler. Men er brugte biler egentlig den bedste løsning? For at svare på dette spørgsmål, så kommer derfor de forskellige fordele og ulemper ved at vælge en brugt bil.

Fordelene ved brugte biler

Lad os starte med fordelene ved at købe brugte biler:

  • Billigere end nye biler: dette er nok den væsentligste fordel når man køber brugte biler. Netop fordi en ny bil vil falde i værdi med op til tyve procent i løbet af dens første år, så kan mange se en betydeligt større fordel i at vælge en brugt bil. Den lavere købspris på brugte biler gør det også nemmere at betale bilen kontant, så man ikke sætter sig selv i gæld.
  • Mindre lån: som tommelfingerregel vil et lån til en brugt bil typisk være betydeligt lavere. Og fordelene ved dette er naturligvis, at du slipper for at skulle betale af på et ofte uoverkommeligt lån fra enten banken eller din lokale bilforhandler. Og netop fordi der er tale om et betydeligt mindre beløb, så vil du oftest langt nemmere blive godkendt af en låneudbyder.
  • Et køretøj i god kvalitet: uanset om du bor i Ikast eller Herning, så er det rigtig vigtigt at du vælger en god forhandler. På denne måde vil du nu have adgang til brugte biler i en langt bedre kvalitet. Desuden er de nyere biler designet til at holde meget længere end for blot 20 år siden. Du vil derfor kunne få et langt bedre køretøj i dag, når du vælger brugte biler som næste køretøj.

Ulemperne ved brugte biler

  • Mindre pålidelighed: når alt kommer til alt, så er brugte biler som udgangspunkt et mindre pålideligt valg end nye biler. Der er jo trods alt tale om et splinternyt køretøj frisk fra forhandleren.
  • Ofte ingen garanti: hvis du køber en brugt bil fra en privatperson fremfor en bilforhandler, så vil du typisk ikke få nogen som helst garanti. Dette problem kan dog afhjælpes ved at vælge en autoriseret forhandler – som der jo findes rigeligt af i både Ikast og Herning.
  • Mindre udvalg: sidst men ikke mindst har du med brugte biler et lidt mere begrænset udvalg, hvilket betyder at du oftest vil skulle bruge ekstra tid på at shoppe rundt.