Sådan tackler man hårtab

En stor del af befolkningen oplever på et eller andet tidspunkt at de mister håret.  Ifølge statistikker ligger målgruppen fra 25 års alderen og opefter. Der er mange forskellige årsager til at folk begynder at tabe håret. Det er vigtigt, at man opsøger sin læge så man kan komme i gang med noget behandling med det samme. Hvis hårtabet ikke er relateret til sygdom, så kan man opsøge forskellige eksperter indenfor området. Hvis du gerne vil vide noget mere om hårtab eller generelt har brug for nogle produkter til at gøre situationen bedre, så kan du læse mere om det på følgende hjemmeside hairboost.dk.

Få en god snak med lægen:

Det er en god ide, at få en god snak med lægen omkring hårtabet, da lægen kan være med til at finde ud af hvad det videre forløb skal være. Lægen vil bl.a. spørge ind til hvornår man er begyndt at tabe håret, om der har været sket nogle ændringer på det sidste samt lignende spørgsmål. Ud fra dine svar vil lægen finde en overordnet plan til hvordan man skal gribe situationen er. Din beskrivelse af hårtabet samt hvordan dit hår og hovedbund ser ud er med til at afgøre hvordan lægen vil gribe det hele an. Hår kan tabes på forskellige måder således, at man hurtigt kan se om der skulle være tale om f.eks. sygdom. Pletskaldethed kan være et symptom på sygdom hvis kroppen ikke producerer nok antistoffer til håret. Der kan naturligvis også være tale om sygdomme relateret til organer eller synlige forandringer såsom anderledes hår, hud og negle.

Hårtab kan være arveligt hvis det ligger i generne, så derfor vil lægen typisk også komme ind på dette emne. Der er typisk et mandligt og et kvindeligt mønster for hårtab. Hvis lægen ikke vurderer at der er tale om noget arveligt, så vil næste skridt bl.a. være at tale om fysiologiske årsager. Der bliver altid talt om emner såsom stress, ernæring og produktbrug. Det kan nogle gange være svært at relatere noget til hvorfor man pludselig har fået hårtab, men i mange tilfælde finder man en sammenhæng. Stress kan i en længere periode være med til at forårsage hårtab, fordi kroppen ikke er i balance og fungerer optimalt. Ligeledes med nye produkter kan det være at din krop ikke tager godt imod det nye produkt, så det netop ender med hårtab. Der er mange løse ender og sammen med lægen skal der nok findes frem til en videre plan for dig, så hårtabet stopper.

Gode råd i forbindelse med hårtab:

Udover at få den rette hjælp, så findes der en række råd som kan være med til at du bibeholder dit hår. Har man engang været ude for hårtab, så er man villig til at gøre alt for at det sker en gang til. Det er bl.a. vigtigt at man får en masse B-vitaminer. Man kan få recept på stærke B-vitaminer, hvis man har problemet med hårtab. Derudover anbefales det, at man spiser en masse fødevarer med et rigt indhold af B-vitaminer såsom diverse fuldkornsprodukter. Man skal også være opmærksom på sit daglige proteinindhold, da dette også forhindrer hårtab. Kerner, frø og grønt er også med til at bidrage med vitaminer og mineraler samtidig med, at det styrker dit hår. Der er mange som også anbefaler, at man bruger økologisk shampoo, da sammensætningen er med til at give håret fylde og styrke, så håret forbliver sundt og stærkt. Der findes også flere tilskudsprodukter som man kan benytte sig af. Der findes flere eksperter man kan kontakte, hvis man har brug for vejledning til forebyggelse eller bekæmpelse af hårtab. Der er intet galt i at opleve hårtab, så kom i gang med en behandling, så du kan få dit fylde hår tilbage igen.