Sådan vælger du dit næste slips og slipsenål

Når du bærer et jakkesæt, så er det ofte slipset som tilføjer et ekstra lille pift til dit outfit. Et jakkesæt er meget ofte gråt, sort eller mørkeblå, og ofte med en hvid eller lyseblå skjorte under. Det er her at du har dit slip der er med til at skabe noget liv og fidus til dit look, med dens farve og eventuelt mønster.

Der findes et kæmpe hav a muligheder, når det kommer til slips og slipsenåle, og det kan være svært at finde ud af, hvad man skal vælge. Her er en kort guide, som kan hjælpe dig med at finde dit næste slips!

Når du skal i gang med at finde dit næste slips, så er der tre forskellige ting, som du skal overveje.

  • Farve
  • Mønster
  • Størrelse / form

Farve

Når du skal i gang med at finde ud af, hvilken farve dit slips skal være, så skal du først og fremmest se hvordan det går med dit jakkesæt og skjorte. Hvis du er i tvivl når du først ser dem sammen, så prøv den næste farve.

Tjek først hvordan det gør sammen med selve jakkesættet. Det er det største stykke af dit outfit, og derved også et af de vigtigste.
Herefter tjekker du hvordan farven går sammen med dine skjorter. Her har du en smule flere muligheder, da du kan vælge skjorter til mænd i mange forskellige farver.

De fleste kan hurtigt spotte, hvis farven på slipset ikke går sammen med jakkesættet og skjorten. Hvis du er meget i tvivl, så kan du altid gå med en af de mere sikre farver. En mat rød, et diskret guld-ish farve eller blå går med de fleste mørke jakkesæt, eller med lyseblå skjorter.

Mønster

Skal dit slips have et mønster, og i så fald hvad er reglerne her? Den hurtige regel her, er at du ikke bør have det samme mønster på dit slips, som på dit jakkesæt. Det vil sige, at du fx ikke skal have et stribet slips, hvis dit jakkesæt også er stribet.

Størrelse / Form

Det sidste du skal tage højde for er hvilken form dit slips skal have. Der findes standard, tynd og tyk. Her bør du især tage højde for din egen kropsbygning. Et tyndt slips på en stor og bred mand, kommer hurtigt til at se helt tosset ud. Det samme går den anden vej. Find et der passer og klæder din krop.