Skab varme i hjemmet med træplader

Moderne og nybyggede huse kan hurtigt blive lidt kolde og upersonlige, når man flytter ind uden at der har boet nogen før. Det er et hjem, som skal skabes helt fra bunden og det kan være svært at finde en stil og et look, der passer til både den familien, som skal bo i huset og de individuelle drømme og behov, der er i forhold til indretningen. Ved at skabe en rød tråd gennem huset bliver det i mange tilfælde lettere at udfylde hullerne.

Afkod jeres behov

Har i forelsket jer i de mange muligheder, der ligger i træ og de mange forskellige udtryk, der kan skabes med de mange sorter, så er det bare med at sætte jer ned og lave en plan. Skal der bestilles bordplader, hylder og træplader til reoler i samme sort, så der bliver et gennemgående tema i indretningen, så er en plan vejen frem.

Det kan være svært at finde ud af, hvor man skal begynde og hvor, man skal ende i indretningen af et nyt hus, men spisebordet er altid et godt sted at starte. Når det er på plads, kan der kigges på sofaborde, skriveborde og eventuelt hylder. Svævehylder er et godt bud, når det kommer til pynt og nipsgenstande, mens reoler er et oplagt valg, hvis der er mange bøger og tunge ting, der skal opbevares.

Find de rette mål

Skal det være standartmål eller ønsker I noget udført i præcis de mål I mangler – begge dele er en mulighed. For de firmaer, der laver træplader til brug i indretningen er det lige meget, bare I har de rette mål. Brug tid på at undersøge, hvor der skal bruges bordplader, hylder eller reoler og mål omhyggeligt op, for at være sikker på at I får de rette stykker leveret. Er der nogen tvivl overhovedet, så kan det i mange tilfælde betale sig at få en professionel ud og hjælpe med opmålingen og udregningen, specielt, hvis der er tale om mange stykker der skal passe sammen.

Ved at vælge det rette træ får I på den anden side noget, der kan give glæde og holde sig smukt mange år ind i fremtiden og det gør en investering lettere at forsvare.

Vælg jeres træsort

Der findes 8 forskellige sorter at vælge imellem og alle har de deres fordele og individuelle farve og hårdhed. Når I skal vælge er det derfor ikke bare et spørgsmål om, hvilken farve I synes bedst om, men også hvilket sort, der passer bedst til jeres behov.

Vælg de mørke, varme sorter til at skabe en hyggelig stemning i store eller lyse rum eller vælg de mere lyse og lette sorter til at skabe en mere let og nordisk indretning i både stue og køkken. Skal den røde tråd føre helt ud, så er det også muligt at få lavet en køkkenbordsplade i fra samme smukke træplader, så det bliver en klar sammenhæng gennem hele indretningen.