Få en fair erstatning ved trafikuheld

Har du være ude for at trafikuheld, har du muligvis krav på erstatning. Er du kommet til skade, kan du have mistet noget af eller hele din arbejdsevne. Så kan du få en økonomisk erstatning, der skal være et plaster på såret og hjælpe dig videre.

Det er ikke altid nemt at finde ud af, hvad dine rettigheder er i lige din situation. Heldigvis kan du få hjælp efter trafikuheld. Du kan få nogle erfarne jurister til at se på din sag og finde ud af, om du skal have erstatning.

Kan jeg få erstatning?

Der er altid flere faktorer, der spiller ind, når man skal finde ud af, om man kan få erstatning og hvor meget. Derfor er det en god idé at få hjælp. Desuden kan du måske ikke overskue alt det arbejde med at undersøge sagen, når du lige er kommet til skade. Så kan du lade nogle andre gøre arbejdet for dig.

Har modparten i trafikuheldet været i bil, så kan du måske få erstatning. Der gælder et objektivt ansvar ved trafikuheld. Det vil sige, at føreren af bilen er ansvarlig. Er du fx på cykel, så er føreren af bilen ansvarlig, fordi der i færdselsloven gælder objektivt ansvar.

Hvad hvis modparten ikke vil betale?

Har du krav på erstatning efter et trafikuheld, hvor der var involveret en anden person, så kan du regne med at få din erstatning. Var modparten i bil, og kom du til skade, skal du ikke bekymre dig.

Det er modpartens ansvarsforsikring, der skal betale din erstatning. Ansvarsforsikringen er lovpligtig, når man har bil. Du kan altså godt regne med, at føreren i den anden bil har en forsikring.

Da det er ansvarsforsikringen, der betaler, skal du ikke bekymre dig om modpartens økonomi. Skulle din erstatning være større end modpartens formue, så får du den alligevel. Det er nemlig forsikringsselskabet, der skal betale den.

Trafikuheld kan give mange typer skader

Et trafikuheld kan foregå på rigtig mange måder, og det kan have rigtig mange udfald. Der er ikke to trafikuheld, der er ens.

Har du været involveret i et trafikuheld, så kan du være kommet til skade. I trafikken er der som regel noget fart involveret, og fart giver skader. Høj fart giver store skader.

Selvfølgelig kan det trafikuheld, du var involveret i have foregået ved et lyskryds og i lav fart. Du kan dog være kommet til skade alligevel. Du kan have brækket en arm eller et ben. Du kan også have fået hjernerystelse.

Var der mere fart på bilen i trafikuheldet, er dine skader måske større. Det kan også være, at du har fået varige men af ulykken. Det varierer meget, fordi det kommer an på blandt andet bilens fart, din placering og jeres begge tos reaktioner.

Få hjælp, når du ikke kan overskue det hele

Uanset om du er kommet lidt eller alvorligt til skade, så kan det være svært at overskue at skulle arbejde med en erstatningssag bagefter. Du har muligvis smerter, og det kan endda være, at du ligger på hospitalet. Det kan også være, at du bare gerne vil tænke så lidt som muligt på episoden.

Har du det sådan, så skal du endelig søge hjælp. Dine fysiske og psykiske skader skal behandles. Men dine skader kan have resulteret i fx tab af arbejdsevne, så din økonomiske skade skal også behandles.

Få hjælp udefra til at få undersøgt din sag og få hevet den erstatning ind, du har krav på. Så skal du ikke bruge en masse energi på det selv, men kan koncentrere dig mere om at komme dig oven på de fysiske og eventuelt psykiske skader.