Kom i alkoholbehandling før det er for sent

Alkoholisme er enormt svært at komme ud af, hvis man først er faldet i. Først og fremmest er det enormt tabubelagt at være misbruger af alkohol. Derudover er det også bare enormt fysisk vanedannende, samtidig med at det forvandler en til en anden. Derfor kan det også være enormt svært at se sig selv og sine nærmeste i øjnene, selv når man har fået lagt sig misbrug bag sig. Det er en blanding af alt dette og meget mere til, som gør det enormt svært at stoppe alkoholisme. Er man først begyndt som alkoholiker, er der desværre en overhængende risiko for, at det hæger ved, at man bliver afhængig af flere ting, og at det til sidst kommer til at tage ens liv.

Opsøg professionel behandling

Heldigvis er der også nogle, for hvem det går op for i tide. I så fald er det vigtigt at søge alkoholbehandling så hurtigt som overhovedet muligt. Mange falder nemlig i den fælde at tro, at de kan klare det hele selv. De ønsker ikke at konfrontere eller belaste andre med deres misbrug, hvilket i sidste ende betyder, at de overbelaster sig selv. Det er ganske enkelt de færreste, der kan bryde alkoholismens forbandelse af egen fri vilje. Derudover kan det faktisk også være enormt farligt. De første tre døgn uden alkohol byder på ret slemme fysiske abstinenser såsom voldsom kvalme, feber og meget andet. Disse varierer alt efter, hvor længe man har været alkoholiker. Kommer man ikke i professionel alkoholbehandling med symptomer som dem, kan det faktisk lede til varige men såsom delirium og krampe.

Derfor vil det altid være tilrådeligt at opsøge professionel alkoholbehandling. Der kan folk med en uddannelse inden for alkoholbehandling nemlig sørge for, at man får præcis det, man har brug for i den situation. De er blandt andet i besiddelse af abstinensmedicin, som kan hjælpe patienten med at falde til ro og dæmpe nogle af de førnævnte abstinenser, hvilket kan gøre processen betragteligt nemmere og mindre farlig.

Et langt og sejt træk

Det er dog ikke kun i den første uge, at professionel alkoholbehandling kan være fuldstændig afgørende for, om man bliver tørlagt eller ej. At gå fra alkoholiker til ædru er et langt og sejt træk, og i sidste ende handler det hele og alkoholikerens vilje. En god alkoholbehandling kan imidlertid hjælpe enormt meget på måder, man slet ikke kan forestille sig. I gamle dage ville man bare få en omgang antabus med hjem, og så var det det. I dag viser det sig dog, at det på ingen måde er hensigtsmæssigt i alle situationer. Tværtimod kan det være enormt skadeligt at lade alkoholikeren så meget på egen hånd, når de er i sådan en sårbar situation.

Stor udvikling inden for alkoholbehandling

Derfor har de danske behandlingscentre også udviklet sig enormt meget. Noget af det allervigtigste er for eksempel, at der er åbent alle døgnets timer, hvilket betyder, at man altid kan søge hjælp. Der er derfor absolut ingen grund til at tøve. Desuden har de ændret deres behandlingsmetoder. De er gået fra primært at have at gøre med de medicinske behandlingsmetoder til nu også at gøre mere i terapeutiske behandlingsmetoder. Det er for eksempel ting som coaching og kognitiv terapi, som har vist sig enormt effektfulde.

 

Udviklingen har desuden betydet, at flere behandlingscentre nu har et speciale. Der er blandt andet behandlingscentre, som har enormt mange blandingsmisbrugere, hvilket vil sige, at de blander alkohol med andre afhængighedsskabende stoffer. Det kan være rart at vide, at man ikke kun kan snakke om sin alkoholisme i behandlingen.